Nyt pääsiäisenä päästiin toden teolla maalaamaan sisäseiniä. Mies maalasi viime viikolla 2 kertaan pojan ja nuoremman neidin huoneet sekä eteisen. Minä sain vapaat kädet maalien hankinnassa ja suuntasin sitten keskiviikkona meidän luottorautakauppaan boordirullat kainalossa.

Pojan huoneeseen tulee sellaista autoboordia missä on kuormureita ja muita työkoneita. Päätin maalata seinän alaosa mahdollisimman lähelle boordin alaosan sävyä eli kuraa jossa kuormurit huristaa ja yläosasta tuli sitten taivaansininen. Boordia tulee siis vaan yhdelle seinälle. Muuten huoneeen seinät maalattiin samalla taivaansinisellä sävyllä. Eilen sitten ensin mitattiin kohta, johon boordin alareuna tulee ja sitten piirrettiin siihen viiva ja eikun maalaamaan. Maalasin ensin seiäin alareunan ruskeaksi ja samalla kun maali kuivui maalasin muut seinät siniseksi. Ruskean värin kuivuttua maalasin sen seinän yläosan myös sinisellä ja sitten vielä alaosan uudestaan ruskealla. Tänään oli sitten vuorossa sinisten seinien uudelleen maalaus. Ja vaikka en ole aiemmin paljon maalannutkaan, niin kyllä niistä siistit tuli! Ainut mikä harmittaa ja mille pitäisi keksiä jokin ratkaisu on se, että saumanauha alkoi paikka paikoin kupruilemaan aika ruman näköisesti.

Neidin huoneeseen tulee taas perhosboordia, myöskin yhdelle seinälle. Ja loppu rullasta leikkaan irtoperhosia joita laitetaan sitten sinne tänne muutama lentelemään. Boordin pohjaväri on omenanvihreä ja neiti halusikin sitten vihreät seinät. Ajattelin ottaa hieman vaaleamman vihreää seinämaalia joka näyttikin värilastussa hyvältä. Mutta eilen kun alettiin avamaamaan maalipurkkeja niin maali näytti kyllä enemmän keltaiselta kuin vihreältä. Hetken mietin, että haenko uutta maalia, mutta kun sitä aikansa sekoitteli niin kyllä se alkoi vihreää muistuttamaan. Meidän pikkumies oli kyllä sitä mieltä, että väri on keltaista ja sanokin mulle että "Äiti, toi on kyllä keltasta" "Sinä näät väärin" =D Yritä siinä sitten selittää, että se on vihreetä. No, joka tapauksessa mies alkoi huonetta maalaamaan ja kyllä se mun mielestä muistuttaa nyt vihreää, ehkä sellaista vaaleeta limen vihreää. Eilen maalattiin huone kertaalleen ja tänään olisi tarkoitus maalata vielä uudestaan.

Tänään myöskin miedän makuuhuone sai 2 kerrosta pohjamaalia ja ens viikolla, jahka kaupat aukeaa niin käy hakemassa maalia. Meidän makuuhuoneeseen tulee osalle seiniä tapetti ja osaan sitten maali. Otin rautakaupasta esitteitä sabluuna- taika- yms. maalaustekniikoista ja nyt meinaa iskeä runsauden pula. Tekis mieli laittaa taikamaalilla vähän metallinhohtoa pintaan, mutta kun tapetti on jo aika iso kuvioista niin tuleeko siitä sitten liian sekametelisoppaa? Vaikeeta vaikeeta.

Viime viikolla käytiin ostamassa myös laminaatit koko taloon. Lähikaupunkiin aukesi uusi rautakauppa tai oikeastaan marketti ja sieltä sitten haettiin edullisesti laminaatit makuuhuoneisiin. Siinä on käyttöluokka aika alhainen joten ei uskallettu ottaa sitä sitten olkkariin ja eteiseen missä lattian kulutus on suurempaa. Makuuhuoneisiin tulee wengen sävyinen lattia ja olkkariin ja eteiseen vintage grey eli sellainen kulutetun näköinen harmaa laminaatti. Niitä nyt ei vielä päästä asentamaan vähään aikaan,mutta on nyt sitten hankittuna.

Muuten hommat etenee niin, että ens viikolla olisi tarkoitus laittaa pintamaalattuihin huoneisiin sisäkatto valmiiksi ja tehdä muutenkin huoneet lattiaa ja listoja vaille valmiiksi. Sen jälkeen näihin huoneisiin pystyy varastoimaan tavaraa niin, että päästään tekemään muita huoneita. Siinä se ens viikko varmasti kuluukin ja jos itse ennätän töiden jälkeen raksalle niin aloitan meidän makkarin pintamaalauksen.

Niin ja tosiaan Puustellin setä kävi mittamassa kalusteiden tarkat paikat ja mitat ja aikaa kalusteiden tuloon on noin 5-6 viikkoa!