Vihdoin ja viimein saatiin rakennuslupakin ja voidaan aloittaa ihan tosissaan mökin purkua ja pohjien tekoa. Onneksi rakennustarkastaja ehti luvan myöntää ennen kesälomaansa. Meillä päin koko kunnantalo menee kiinni heinäkuun ajaksi.

Tänään olin mukana purkuhommissa ja sain naputella nauloja irti laudoista. Pikku hiljaa rupee mullekkin valkenemaan, että tossa rakentamisessa taitaa sittenkin mennä aika hirveesti aikaa ja hommaa löytyy. Paremmalle puoliskolle alkaa jo hiki pukkaamaan ja stressi meinaa iskeä kun pohjat pitäis saada tehtyä hyvissä ajoin ennen talon tulemista. Tässä kuitenkin on aika paljon hommaa tehtävänä jo ennen ku päästään edes maan muokkaukseen.

Talo tulee siis 9.10 ja pystytys alkaa 12.10. Kauppiaan mukaan talon pitäisi olla pystyssä viikossa sääolosuhteet huomioiden. Onneksi tohon aikaan ei pitäisi vielä tulla lunta.

Eilen tuli jo postissa ensimmäiset talon osat, kuistin pilarijalat. Vähän olin ihmeissäni kun pakettikorttia kattelin, mutta tuo järkevämpi osapuoli sanoi että ne pitää valaa perustuksiin ja siksi tuli jo nyt.

Tällä hetkellä apuvoimista ollaan saatu hommattua jo vastaava mestari joka on samalla pääsuunnittelija ja teki jätevesisuunnitelmat ja energiaselvityksen. Ja sen lisäksi meillä on sähkäri, joka tekee ainakin sähkösuunnitelmat.

Kiirettä pitää ja sormet melkein rakoilla kun joutuu vähän tekemään käsillään työtä Silmänisku