Viime viikolla kävin valkkaamassa laatat koko taloon. Itsekkin vähän yllätyin, kun aikaa ei mennyt kuin puoli tuntia ja laatat oli valittu! Ehkä valintaa helpotti se, ettei mieheni ollut mukana vaan antoi mulle vapaat kädet!

Pesuhuoneen, vessojen ja khh:n välitilan seiniin tulee tätä Pukkilan Next Bianco laattaa, missä on pinnassa tuollaista "röpelöä"

Pesuhuoneen, vessojen ja khh:n lattiat laatoitetaan Pukkilan Siesta sarjan laatalla. Tästä samasta laatasta tehdään myös suihkujen taakse sellaiset kontrastikuviot sekä vessojen välitilan laatoitus

Keittiön ja tuulikaapin lattiaan tulee tällaista Pukkilan Sandstone laattaa

Keittiön välitila laatoitetaan tämän tyylisellä verhoilukivellä

Se meidän laatoittaja on kyllä hauska tyyppi, kun annoin hänelle eilen listan noista laatoista niin hän alkoi visioimaan miten päin ja millä tavalla minkäkin laatan pystyy ja voi laittaa jos haluaa. Mä ajattelin, että se ois vaan tyytyväinen kun haluan ihan sellasta perussettiä ettei tarvitse alkaa kikkailemaan. Käski vielä miettimään ja sano, että mielikuvitus on vaan rajana  parin viikon päästä päästään kuulemma laatoittamaan, meidän kylppärin lattia on vielä osittain kostea, niin se pitäisi saada ensin kuivumaan ennen kun pääsee laittamaan kosteuseristeitä. Samaiset sedät aloittivat myös peseytymistilojen seinien muuraamisen ja eilen oli jo aika korkea seinä. Pitäisi käydä ottamassa muutama kuva tilanteen edistymisestä.

Myöskin piipun muuraaja kävi perjantaina, ja eilen sitten paistettiin ekat makkarat omassa takassa! Oli kyllä herkkua! Ja se ihana tuoksu mikä tulee kun lämmittää puilla  Oisin voinut seistä puol päivää ulkona nuuskimassa sitä ihanaa tuoksua. En malta millään odottaa, että päästään muuttamaan!

Eilen aloitettiin seinien hiominen, oli muuten aika raskasta hommaa, käsivarret on kipeenä kun eilen hinkkasin paklauksia hikihatussa. Ens viikolla päästään vetämään eka kerros pohjamaalia ja sitten katsotaan mitkä kohdat pitää uudestaan paklata.

Ihanaa kun talossa alkaa vihdoin tapahtumaan sellaisia näkyviä juttuja joista konkreettisesti tajuaa, että talo valmistuu ehkä sittenkin! Siis koko ajanhan siellä on jotain tapahtunut, mutta nyt tuntuu että ollaan aika lähellä valmista. Paljon on vielä tekemättä, mutta koko kesä on aikaa tehdä esim. ulkotöitä. Pääasia, että saadaan talo sisältä päin muuttovalmiiksi.