Rakentaminen nimittäin. Tähän asti ollaan tehty vaan suunnitelmia ja vähän lisää suunnitelmia ja haaveiltu kaikenlaisesta. Mennään vähän ajassa taakse päin niin kerron mistä kaikki sai alkunsa:

Maaliskuussa mies sai idean, että rakennetaan talo hänen vanhempien kesämökkitontille. Oltiin aiemmin mietitty enemmän ja vähemmän talon rakennusta, muttei oltu löydetty sopivaa tonttia. Joko ne maksoi liikaa tai oli liian pieniä. Eikä me myöskään haluta muuttaa asumaan millekkään asuinalueelle, koska mielestämme omakotiasumista ei ole se, että naapuri on ikkunan takana. Silloin on ihan sama asuuko sitä rivarissa tai kerrostalossa.

No ideasta toteutukseen ja kun miehen vanhemmille sopi tontin lahjoittaminen meille niin suunnittelu alkoi todenteolla. Tilattiin taloesitteitä, käytiin kunnassa kyselemässä ja tietysti pankintätiäkin piti käydä jututtamassa. Pankissa ja kunnassa näytettiin vihreää valoa niin päästiin todenteolla miettimään taloa joka vastaisi juuri meidän tarpeita.

Seuraava projekti olikin sitten suunnittelutarveratkaisun hakeminen. Tuli pikkasen hoppu, koska elettiin jo huhtikuun loppua ja hakemuksen piti ehtiä toukokuun puolenvälin lautakunnan kokoukseen. Onneksi kaikki naapurit oli myötämielisiä hankkeelle ja saatiin hakemus ajoissa kuntaan. Löydettiin myös asiantunteva suunnittelija tekemään asemapiirrustusta ja auttamaan hakemusten täytössä.

Toukokuun loppu puolella päätettiin sitten, että Jukkatalo vetää pisimmän korren talopaketin suhteen ja suunnitelutarveratkasun hyväksymisen jälkeen tehtiin kaupat edustajan kanssa. Talopaketti saapuu tontille viikkolla 40 ja sen jälkeen alkaa pystytys. Talo pystytetään vesikattoon asti ja sitten alkaakin meidän urakka todenteolla.

Tällä hetkellä kilpailutetaan sähkäreitä ja putkimiehiä ja suunnitellaan perustusten tekoa. Kesän aikana tontilta pitäis purkaa kesämökki pois ja alkaa tekemään pohjia.